Reklama

Reklama

Owoce morza na zawołanie

Grillowane krewetki? Czemu nie. Ten przepis nie wymaga kulinarnego doświadczenia.

Przygotowanie

Reklama

Krewetki rozmroź, opłucz i odsącz. Usuń pancerzyki, pozostaw ogonki. 

Ząbki czosnku drobno posiekaj. Krewetki włóż do ceramicznej miseczki, oprósz solą, pieprzem, wymieszaj z czosnkiem, sokiem wyciśniętym z jednej cytryny i z trzema łyżkami oleju. Następnie przykryj i odstaw na dwie godziny w chłodne miejsce. 

Po tym czasie owoce morza ułóż na ruszcie i piecz przez 10 minut, kilkakrotnie je obracając. Bagietkę pokrój i zrumień na ruszcie. Krewetki wyłóż do miseczki, obok ułóż plasterki cytryny, tak by można było je dodatkowo skropić sokiem. Danie udekoruj ulubionymi ziołami. Podawaj z bagietką. 

Czytaj dalej:

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje