Reklama

Reklama

Ostry gulasz wołowy z soją

Prezentujemy przepis, który pozwoli uzyskać trochę klimatu orientalnego.

Składniki:

Reklama

2 ząbki czosnku

Złamany na dwie części korzeń imbiru

Obrana i pokrojona 1 papryczka chilli

1 posiekana cebula

2 średnie pokrojone marchewki

Kilogram duszonej wołowiny pokrojonej w plastry o grubości 2 centymetrów

1 litr bulionu warzywnego

 2 łyżki pasty chili

1 łyżka sosu z ziaren soi

1 łyżka ciemnego sos sojowy

2 łyżeczki brązowego cukru

1 pęczek szczypiorku

1 mała garść świeżej kolendry

Gotowane na parze bułeczki


 Umieść wszystkie składniki, z wyjątkiem cebuli wiosennej i kolendry, w dużym rondlu  i doprowadź  do wrzenia. Zmniejsz temperaturę do niskiej, przykryj rondel i gotuj przez 2 godziny. Udekoruj szczypiorkiem oraz kolendrą i podawaj z gotowanymi na parze bułeczkami.

Marzec na Polsat Food Network przyniósł powiew orientu. W trzeciej części ekskluzywnej serii ,,Wielkie żarcie" znany mistrz kucharski Ching-He Haung podejmuje się misji tworzenia kulinarnych fuzji i inspiracji przy pomocy składników tradycyjnej kuchni chińskiej. Premierowe odcinki będzie można oglądać w poniedziałki 23 marca i 30 marca o 18:30 na antenie Polsat Food Network.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje