Reklama

Orzeźwiająca sałatka

Z selera i rzodkiewek.

Składniki

  • 1 pęczek selera naciowego
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 2 łyżki ziaren sezamu
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek

1. Seler naciowy umyć, usunąć włókna, pokroić w cienkie plasterki. Rzodkiewki umyć, odciąć zielone części (można je zużyć do zupy lub duszonych warzyw), pokroić w plasterki. Wymieszać. Ziarna sezamu uprażyć  na suchej patelni.

2. Z pozostałych składników ukręcić sos, polać sałatkę. Posypać sezamem.

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy