Reklama

Reklama

Omlet ze szpinakiem i fetą

Szukasz urozmaicenia śniadaniowego? A może przepisu na ciepłą kolację? Omlet ze szpinakiem i fetą sprawdzi się idealnie.

Składniki

  • 5 jajek
  • 50 dag mrożonego szpinaku w liściach
  • 1 cebula
  • 15 dag pomidorków cherry
  • 10 dag sera feta
  • 4 łyżki masła
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • sól, pieprz, płatki chili

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Szpinak rozmrozić. Cebulę obrać, posiekać w niewielką kostkę, zeszklić na łyżce masła. Dodać szpinak, dusić 3 minuty. Podlać bulionem, zagotować, dusić na małym ogniu 5 minut. Doprawić solą i pieprzem. 

2. Pomidorki umyć, przepołowić, przysmażyć na łyżce masła na osobnej patelni. 

3. Jajka ubić w misce, doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło, wylać połowę masy jajecznej, usmażyć omlet. W ten sam sposób usmażyć drugi omlet. Na gorące nakładać szpinak, pomidory, pokruszoną fetę.

Zobacz także:

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje