Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Omlet z natką, kolendrą i koperkiem

Omlet jest dobry na śniadanie, a także na obiad. Jego przygotowanie jest łatwe i nie zabiera dużo czasu. Zobacz, jak go zrobić.

Czas przyrządzenia: 20 minut
Składniki dla: 4

Składniki

  • 8 dużych jajek
  • 1 mała cebula
  • 4 łyżki mleka
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • biały pieprz
  • gałązki ziół do dekoracji

Przygotowanie:

1. Obierz i bardzo drobno posiekaj cebulę. Przełóż ją do miski razem z pieprzem i solą. Chwilę ugniataj widelcem, aż cebula puści sok. Następnie wbij do cebuli jajka, wlej mleko i wymieszaj wszystko rózgą, aż jajka się spienią. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, koperek i kolendrę. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj. 

2. Rozgrzej patelnię, najlepiej tę z teflonową powłoką. Posmaruj ją odrobiną oliwy 

3. Masę przelej do czterech miseczek. Wlej na patelnię zawartość pierwszej i smaż, podważając drewnianą łyżką krawędzie omletu. Kiedy będą suche, przewróć go na drugą stronę i smaż jeszcze dwie minuty. W ten sam sposób przygotuj pozostałe omlety. Udekoruj ziołami.

Zobacz także:

Dowiedz się więcej na temat: kuchnia | omlet

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje