Reklama

Reklama

Omlet z groszkiem i szpinakiem

Młode liście i warzywa nadają smak wiośnie. Powitaj ją we własnej kuchni, testując przepis na pyszny, śniadaniowy omlet z warzywami!

Składniki

  • 4 jajka
  • 4 łyżki mleka
  • 2 łyżki masła
  • 3 garście świeżego szpinaku (jedna do dekoracji)
  • 10 łyżek zielonego groszku (może być mrożony)
  • 60 g sera feta
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Liście szpinaku umyj i osusz. Przesmaż je na maśle na rozgrzanej dużej patelni. Zielony groszek ugotuj w lekko osolonej wodzie, a ser feta pokrusz. Jajka rozbij i wymieszaj z mlekiem, lekko ubij mikserem, dopraw solą i pieprzem. Wylej masę jajeczną na podsmażony szpinak, na wierzchu rozsyp zielony groszek i fetę. 

2. Smaż omlet na złoty kolor z obydwu stron (aby go przewrócić, przykryj patelnię dużym talerzem, odwróć do góry dnem, by omlet znalazł się na talerzu, następnie zsuń go z powrotem na patelnię i podsmaż drugą stronę). Jeszcze raz dopraw go solą i pieprzem i podawaj z listkami szpinaku.

Zobacz także:

Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje