Reklama

Nie tylko z bułką tartą. Kalafior na pięć sposobów

Pyszna, aromatyczna zupa, którą możemy przygotować w kilkanaście minut i cieszyć się jej smakiem. Idealna na chłodne zimowe wieczory, bo jest dość lekka i bardzo mocno rozgrzewająca (ostre chili, imbir i czosnek). W wersji bez chili zasmakuje także dzieciom.  >>> Zobacz przepis<<<


Tarta z kalafiorem, orzechami włoskimi i serem wędzonym - w tym daniu możesz wykorzystać arkusze mrożonego ciasta, zamiast robić je samodzielnie, ale będzie wtedy znacznie mniej smaczne.

Reklama

Gotowe ciasto zawiera stabilizatory i inne dodatki oraz, w większości przypadków, margarynę zamiast masła.

No i nie dodaje się do niego orzechów włoskich, które zapewniają spodowi intensywny orzechowy posmak.

Przepis pochodzi z książki "Leanne Kitchen, Kalafior to król".

Zobacz przepis<<<

Kalafior jest idealny sam w sobie, ale również jako dodatek do pieczonego kurczaka, indyka czy grillowanej ryby - pisze Jan Paszkowski w książce "Jedz, śmiej się i walcz", którą wydał wraz z Joanną Jędrzejczyk.

To danie można przygotować w 30 minut.

>>>Zobacz przepis<<<

Steki z kalafiora z arabskim sosem shatta wg przepisu Hanny Lis.

Zachowaj trochę świeżych ziół do podania kalafiora, pozostałe składniki sosu wrzuć do miksera i zblenduj na gładką masę. Sos shatta gotowy.

Przepis z książki "Mój świat na talerzu".

>>>Zobacz przepis<<<

Rozpocznij tą zupą imprezę w stylu włoskim, a zyskasz przyjaciół na całe życie. Jest delikatna, pożywna i odpowiednio kalafiorowa.

Pamiętaj, że możesz do niej wykorzystać nie tylko różyczki, lecz także posiekaną łodygę kalafiora - w końcu, jak mówią, kto nie marnuje, temu nie brakuje.

Przepis pochodzi z książki "Leanne Kitchen, Kalafior to król".

>>>Zobacz przepis<<<

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy