Reklama

Naleśniki ze szpinakiem

Szybkie, zdrowie i zaskakująco dobre danie, na każda okazję.

Składniki

  • 10 naleśników
  • 450 g mrożonego szpinaku
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 150 g sera feta
  • 1 puszka rozdrobnionych pomidorów
  • suszona bazylia
  • olej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie: 

Do pomidorów dodaj dwa ząbki przeciśniętego czosnku oraz bazylię. Duś ok. 10 min. Cebulę i pozostały czosnek posiekaj, przesmaż ze szpinakiem. Wymieszaj z serem feta. Nadzieniem posmaruj naleśniki. Podawaj z sosem pomidorowym.

Zobacz także: 

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy