Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Naleśniki z mąki orkiszowej

Idealny pomysł na smaczne, sycące śniadanie!

Składniki

  • 10 dag mąki orkiszowej
  • sól
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 2 jajka
  • 300 ml mleka
  • 3 łyżki roztopionego masła

Sposób przygotowania:

1. Mąkę przesiej do miski, dodaj sól, cukier oraz cynamon. Wbij jajka i wlej mleko. Dodaj wcześniej roztopione masło i zmiksuj na gładkie ciasto. 

2. W tym czasie rozgrzej dobrze patelnię i wylej porcję ciasta, rozprowadź je po powierzchni i smaż do zrumienienia. Czynność powtarzaj, aż skończy się masa. Naleśniki podawaj z czekoladą. 

Zobacz także:

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje