Reklama

​ Naleśniki z labraksem i szpinakiem zapiekane w sosie beszamelowym

Na obiad lub kolację.

Składniki:

  • 8 naleśników
  • 4 filety z okonia morskiego (labraksa)
  • 700 g szpinaku
  • 1 por (biała część)
  • 7 ząbków czosnku
  • Sól i pieprz
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • Sos beszamelowy

Pora i czosnek smaż na oliwie. Dodaj szpinak. Dopraw solą i pieprzem, duś aż zmięknie. Podziel filety na połowy i układaj kawałki ryby na naleśnikach. Dodaj szpinak, zawiń. Umieść w naczyniu do pieczenia, polej sosem beszamelowym. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 10-12 minut.

Reklama


Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy