Reklama

Naleśniki mistrzów

Idealnie naleśniki? Jest kilka sprawdzonych sztuczek. Cukiernicy też mają swoje sprawdzone metody.

Gdy zamierzasz zrobić naleśniki ze słodkim farszem, dodaj do ciasta trochę drobno startej skórki z cytryny, limonki lub pomarańczy. 

Nada ona naleśnikom niepowtarzalny smak i aromat. Pamiętaj, by dobrze wyszorować cytrusy (najlepiej sparzyć je wrzątkiem).

Możesz także dodać do ciasta wiórki kokosowe. Z kolei naleśniki z wytrawnym farszem staną się oryginalnym daniem, gdy ciasto zabarwisz na zielono. Wystarczy dodać do niego odrobinę szpinaku.

Naleśniki z mięsem po węgiersku

Reklama

Naleśniki po bolońsku

Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem

Naleśniki z kaszą gryczaną i pieczarkami

Zobacz także: 

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy