Reklama

Reklama

Mus czekoladowy z mango

Mała słodkość, a cieszy. Polecamy przepis na czekoladowy mus z purée z mango.

Składniki

  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 1 kieliszek rumu
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • ¼ łyżeczki soli

Składniki na purée owocowe

  • 2 banany
  • 1 brzoskwinia
  • 1 mango
  • sok z cytryny

Składniki ozdobne

  • czekolada gorzka
  • mięta

Przepis pochodzi z 332. odcinka programu "Ewa gotuje"

Reklama

Sposób przygotowania:

Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Wlać rum, wymieszać i odstawić do wystudzenia.

Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem trzcinowym. Wymieszać z czekoladą.

Białka ubić ze szczyptą soli, delikatnie połączyć z masą czekoladową. Nałożyć do małych słoiczków i schłodzić w lodówce.

Owoce obrać, z brzoskwini i mango usunąć pestkę. Pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i zmiksować. Nałożyć na zimny mus czekoladowy. Udekorować drobno pokrojoną czekoladą (wcześniej można schłodzić ją w zamrażarce) oraz listkami mięty.

Darmowy program - rozlicz PIT 2020

Polsat

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: mus czekoladowy z mango | puree owocowe

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje