Reklama

Reklama

Muffiny z bekonem

Szukasz alternatywy dla śniadania z jajecznicą? Polecamy przepis na oryginalne muffiny z jajkami i bekonem.

Składniki

  • 12 jajek
  • 12 plastrów boczku wędzonego
  • 1/2 szklanki żółtego sera
  • 6 kromek chleba
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Piekarnik rozgrzać do temp. 230°C. 

2. Na patelnię włożyć plastry boczku, podsmażyć, aby pozostał elastyczny, ale nie surowy. 

3. Z każdej kromki chleba wyciąć dwa kółka. 

4. Formy do muffinek skropić olejem. Do każdej włożyć krążek chleba, boki wylepić plasterkiem boczku. Wnętrze posypać serem. Do każdej muffinki ostrożnie wbić po jajku, wstawić do piekarnika, piec 15 minut, aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne. 

5. Wyjąć z foremek, oprószyć solą, pieprzem, udekorować natką pietruszki. 

Zobacz także:

Twoje Imperium

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje