Reklama

Reklama

Mięso w cieście francuskim

Chcesz zaskoczyć swoich bliskim czymś wyjątkowo pysznym? Wypróbuj przepis na polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim.

Składniki

  • wieprzowa polędwiczka
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • cebula
  • 25 dag pieczarek
  • 2 łyżki musztardy
  • jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka miodu
  • łyżeczka majeranku
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • sól, pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj 5 łyżek oleju, mieloną paprykę, majeranek, sól, pieprz oraz miód. Wszystko dokładnie wymieszaj. 

2. Polędwiczkę oczyść z błon, włóż do marynaty i wstaw do lodówki na 3 godziny. Olej rozgrzej na patelni i obsmaż mięso ze wszystkich stron. Pieczarki przesmaż z cebulą. 

3. Płat ciasta posmaruj musztardą. Rozłóż pieczarki i połóż mięso. Zawiń i sklej brzegi. Jajko roztrzep widelcem i posmaruj nim z wierzchu ciasto. 

4. Wstaw do nagrzanego do 200ºC piekarnika i piecz 40 minut.

Zobacz także:

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje