Reklama

Reklama

Mięso w cieście francuskim

Ten rodzaj ciasta może mieć w kuchni szerokie zastosowanie. Warto mieć pod ręka ciasto francuskie. Oto, co można z niego wyczarować w niecałe pół godziny.

Czas przyrządzenia: 20
Składniki dla: 2

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 pojedyncze piersi kurczaka (lub inne mięso)
  • 250 g pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 żółtko
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Mięso umyj i osusz. Przykryj folią i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem, włóż do lodówki na około dwie godz. Następnie obsmaż na rumiano na oleju. Wystudź. Pieczarki umyj pod bieżącą wodą i pokrój w małą kostkę. Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. 

Dowiedz się więcej na temat: Styl.pl | mieso | ciasto francuskie

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje