Reklama

Reklama

Mięsno-warzywna zapiekanka z Goricy

Doskonały pomysł na obiad.

Składniki:

Reklama

800 g wieprzowiny

4 cebule

50 g kaszy jęczmiennej

400 g pomidorów krojonych

300 g kapusty białej

2 marchewki

200 g fasoli szparagowej

400 g ziemniaków

1 czerwona papryka

80 g smalcu wieprzowego

1 łyżeczka Vegety Pikantnej

1 łyżka Vegety Natur do grillowanych warzyw

pieprz

Przygotowanie:

Wieprzowinę pokroić w kostkę i gotować około 20 minut we wrzącej wodzie (około 500 ml). Cebulę drobno posiekać i wrzucić do naczynia żaroodpornego. Kaszę ugotować zgodnie z informacją na opakowaniu. Kapustę i fasolkę szparagową pokroić na kawałki, marchewkę w krążki, a ziemniaki i paprykę w kostkę. Ugotowaną kaszę, pokrojone warzywa i pomidory wrzucić do naczynia żaroodpornego, doprawić Vegetą do grillowanych warzyw, dodać mięso i posypać Vegetą Pikantną. Danie zalać wrzątkiem, aby przykryło warzywa, i delikatnie wymieszać. Piec w temperaturze 200°C około 50 minut. Podawać ze świeżym pieczywem.

Wskazówka:

Danie można wzbogacić odrobiną białego wytrawnego wina.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje