Reklama

Reklama

Meksykańskie zawijańce

Cukinia: łatwa w obróbce i pyszna, a zrobisz z niej sałatkę, przekąskę, zupę i danie główne!

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 2 cukinie
  • po 1/2 puszki czerwonej fasoli i kukurydzy
  • 20 dag tartej goudy
  • 5 pomidorów
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • 3 dymki
  • 1/2 pęczka kolendry lub bazylii
  • sól, pieprz, papryka ostra, kolendra, bazylia

Sposób przygotowania:

1. Mięso obsmażyć na oleju, doprawić solą, pieprzem i nasionami kolendry, wlać 1/2 l wody, dusić 20 min. Wyjąć mięso, posiekać, połączyć z odcedzoną fasolą i kukurydzą, posiekaną dymką i połową świeżej kolendry, skórką z cytryny i połową sera, doprawić na ostro. 

2. Cukinie umyć, pokroić wzdłuż na plastry, posolić, po 15 min układać je po 3, nadziewać, zwinąć. 

3. Pomidory rozgotować w bulionie po mięsie, doprawić solą, pieprzem, bazylią, przelać do naczynia żaroodpornego, ułożyć zawijańce, posypać resztą sera, piec 15 min w temperaturze 200°C.

Zobacz także:

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje