Reklama

Reklama

Malinowe minimuffinki

Słodka przekąska na jeden kęs? Polecamy prosty przepis na pyszne babeczki z malinami.

Składniki

  • 250 g malin
  • szklanka mąki
  • pół szklanki cukru
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • pół szklanki mleka
  • jajko
  • ćwierć szklanki oleju
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Reklama

1. W jednej misce mieszamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę, a w drugiej łączymy mleko, olej oraz jajko. 

2. Zawartość miski z suchymi składnikami przesypujemy do miski z mokrymi i mieszamy rózgą do połączenia się składników. Dodajemy połowę malin i delikatnie mieszamy. 

3. Przygotowujemy miniaturowe papilotki do muffinek i napełniamy je masą do 2/3 wysokości. Ustawiamy na blasze w odległości ok. 2 cm. Na wierzchu każdej babeczki kładziemy malinę. 

4. Muffinki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy ok. 16 minut na złoty kolor. Wyjmujemy i pozostawiamy do wystygnięcia. Możemy posypać cukrem pudrem.

Zobacz także:

Rewia

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje