Reklama

Malinowa Pavlova

Delikatna, niemal rozpływająca się w ustach, przełamana rześką nutą sezonowych owoców. Wypróbuj przepis na doskonałą bezę z malinami.

Składniki

  • 6 białek, sól
  • 300 g drobnego cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 400 ml śmietany kremówki 30 proc.
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • 250 g mascarpone
  • 400 g malin

Sposób przygotowania:

1. Białka ubij z cukrem, szczyptą soli i sokiem cytrynowym. Pod koniec wsyp mąkę ziemniaczaną. Bezę ułóż w formie wyłożonej pergaminem. Nadaj jej kształt okręgu. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 175°C i od razu zmniejsz temperaturę do 150°C. Piecz 90 minut. Bezę studź w wyłączonym piekarniku. 

2. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i wanilinowym. Zmiksuj z mascarpone. Krem wyłóż na wystudzony bezowy spód. Udekoruj malinami. 

Zobacz także:

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy