Przejdź na stronę główną Interia.pl

Małe kurczaczki owinięte bekonem

Przepis proponuje Jenny.


Składniki

  • 4 małe kurczaczki
  • 16 plasterków boczku
  • 1 łyżka stołowa masła
  • 4 grube plastry pomarańczy
  • 4 plastry świeżego imbiru
  • 4 liście laurowe
  • 4 ząbki czosnku
  • sól i pieprz

Reklama

1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.

2. Nadziej każdego kurczaka plasterkiem pomarańczy, imbirem, liściem laurowym i ząbkiem czosnku, dzięki temu przejdzie aromatem od środka.

3. Przypraw kurczaczka solą i pieprzem.

4. Owiń każdego kurczaczka boczkiem i odstaw do lodówki do momentu włożenia do piekarnika.

5. Włóż kurczaki do piekarnika i piecz 45 minut.

6. Wyjmij kurczaki i odstaw na 10 minut przed podaniem.


Od listopada na kanale Polsat Food Network Jenny i Reza odkrywają talenty swoich uczniów w "Bajecznej akademii kulinarnej Jenny i Rezy". Ta para mistrzów kuchni potrafi wyzwolić entuzjazm do jedzenia nawet u najsłabszych kucharzy. Zaczynając od podstaw gotowania i docierając do zawiłości przepisów kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej, uczestnicy programu przygotowują wyśmienite uczty pod uważnym okiem słynnych gospodarzy i w atmosferze doskonałej zabawy.

 Kiedy nadchodzą Święta i Nowy Rok, Jenny i Reza mają pole do popisu, stawiając przed swoimi uczniami prawdziwe wyzwania. Choć potrawy, jakie przygotowują, są wyrafinowane, z Jenny i Rezą stają się bajecznie proste.

 Zapraszamy do świątecznego stołu Jenny Morris i Rezy Mahammada. Oto przepisy na świąteczne i noworoczne przysmaki, wprost z "Bajecznej akademii kulinarnej".

"Bajeczna akademia kulinarna Jenny i Rezy"

Od poniedziałku do piątku o 17:30 na Polsat Food Network


Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje