Reklama

Reklama

Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą

Szybki i smaczny posiłek, który przyrządzisz w zaledwie 15 minut. Naje się nim cała rodzina!

Składniki

  • 250 g ulubionego makaronu
  • 100 ml śmietanki 18 lub 30 porc.
  • poszatkowana drobno cebulka dymka
  • 50 g gorgonzoli
  • odrobinę tartego parmezanu
  • garść listków szpinaku

Nastaw wodę na makaron. Czekając, aż zagotuje się woda, przygotuj szpinak, pokrojoną w kostkę gorgonzolę, cebulkę dymkę, parmezan oraz śmietanę. Rozgrzej patelnię i zeszklij na niej cebulę. Wlej śmietanę, dodaj ser i szpinak.

Reklama

Zmniejsz temperaturę pod naczyniem, żeby nie doprowadzić sosu do wrzenia. Gdy gorgonzola się rozpuści, wrzuć na patelnię gotowy makaron. Wymieszaj wszystko dokładnie, dopraw solą i pieprzem do smaku, a następnie przełóż na talerze.

Przed podaniem posyp makaron tartym parmezanem. Będzie smakować jeszcze lepiej!

Zobacz także:

Dowiedz się więcej na temat: Makaron ze szpinakiem | gorgonzola | parmezan

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje