Reklama

Reklama

Makaron zapiekany z bakłażanem i pomidorami

Smakowity i ciekawy pomysł na przygotowanie makaronu. Wersja zapiekana z bakłażanem i pomidorami zasmakuje wszystkim domownikom!

Składniki

  • 70 ml oliwy
  • bakłażan
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 pomidory malinowe
  • łyżeczka nasion kopru włoskiego
  • łyżeczka suszonego oregano
  • łyżeczka suszonego tymianku
  • łyżeczka płatków chili
  • 50 g parmezanu
  • sól, pieprz
  • 250 g penne
  • kulka mozzarelli
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania:

Reklama

W garnku z olejem smażymy cebulę, koper włoski i czosnek. Po zarumienieniu, dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana oraz wszystkie przyprawy. Po 5 minutach wrzucamy pokrojone w kostkę pomidory. Smażymy przez 3 minuty. Zalewamy passatą i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z ugotowanym makaronem. Do środka dodajemy porwaną mozzarellę. Przekładamy do formy do zapiekania. Posypujemy startym parmezanem. Pieczemy 10 minut w 250 stopniach. Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje