Reklama

​Makaron z surowym sosem alla Sophia Loren

Tak jedzą gwiazdy!


 Składniki:

800 g pomidorów

2 cebule

2 ząbki czosnku

100 g zielonych oliwek

Pęczek oregano

Pęczek pietruszki

60 g kaparów

Sól

Pieprz

100 ml oliwy z oliwek

400 g spaghetti

tarty parmezan

Pomidory pokroić w plastry, cebulę i czosnek w drobna kostkę, oliwki w krążki. Oregano i natkę drobno posiekać. Pomidory, cebulę, czosnek, oliwki,zioła i kapary wymieszać. Doprawić solą i pieprzem, zalać oliwą i odstawić na 24 godziny.

Makaron ugotować w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wymieszać z przygotowanym sosem i posypać parmezanem.

Reklama

  Można podawać z cukinią w zalewie.

 

Cukinia w zalewie

Składniki:

4 cukinie

Olej do smażenia

Oregano, mięta

Ząbek czosnku

80 ml octu

Sól, pieprz

 Cukinię pokroić w plastry, smażyć na rozgrzanym oleju 3 minuty. Osączyć z tłuszczu, ostudzić.  Oregano, miętę i czosnek posiekać, wymieszać z cukinią, doprawić solą i pieprzem, zalać octem.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy