Reklama

Makaron z pieczarkami i pietruszką

Szukasz pomysłu na szybki, sycący obiad? Ten prosty makaron z pieczarkami szybko zaspokoi głód!

Składniki

  • 20 dag makaronu
  • 3 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • 20 dag pieczarek
  • 1/4 szklanki startego sera (najlepiej parmezanu)
  • oliwa
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Ugotuj makaron al dente. Pieczarki pokrój w plasterki. Posiekaj czosnek i natkę. Na patelni podgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć czosnek i pieczarki. 

2. Gdy się podsmażą na złoty kolor, dodaj natkę pietruszki. Chwilę podgrzej i dodaj odcedzony makaron. Posyp parmezanem. 

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy