Reklama

Makaron z łososiem

Gdy robi się gorąco, nikt nie ma ochoty na spędzanie długich godzin w kuchni. Przyrządź więc to, co nie zajmuje dużo czasu.

Składniki

  • 25 dag makaronu
  • 20 dag wędzonego łososia
  • 10 dag pieczarek
  • pęczek natki pietruszki
  • pół szklanki śmietanki kremówki
  • ząbek czosnku
  • oliwa
  • sól i świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:

1. Makaron ugotuj al dente. 

2. Łososia pokrój na kawałki. 

3. Pieczarki z czosnkiem przesmaż na oliwie. 

4. Zmniejsz płomień, dodaj śmietanę kremówkę i chwilę smaż. Dolej łyżkę lub dwie oliwy. Wyłóż na patelnię makaron i dokładnie wymieszaj z pieczarkami, śmietaną oraz cebulą i czosnkiem. 

5. Wyłącz palnik pod patelnią. Dodaj łososia i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj. 

6. Na talerzach posyp makaron świeżo mielonym pieprzem. Możesz także dodać starty parmezan. 

Reklama

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy