Reklama

Makaron z kurkami

Co powiesz na obiad z darami lasu? Dziko rosnące grzyby i owoce są smaczniejsze, bardziej aromatyczne i mają więcej cennych składników niż te z upraw.

Składniki

  • 25 dag makaronu tagliatelle (wstążki)
  • 20 dag kurek
  • garść orzechów pistacjowych
  • pęczek natki pietruszki
  • ostra papryczka
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka kaparów
  • sól i pieprz
  • 3 łyżki twardego, startego sera
  • oliwa

Sposób przygotowania:

1. Makaron ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedź. 

2. Czosnek posiekaj, kurki pokrój (nie za drobno) i wszystko razem wrzuć na niezbyt mocno rozgrzaną oliwę. Smaż 5 minut. 

3. Dodaj kapary, pokrojoną w plasterki papryczkę, posiekane orzechy i pół pęczka natki. Smaż na małym ogniu kolejne 5 minut. 

4. Przełóż na patelnię odcedzony makaron. Wsyp połowę sera, natkę pietruszki i podgrzewaj na bardzo małym ogniu, aż ser się stopi. Na talerzach posyp resztą sera. 

Zobacz także:

Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy