Reklama

Makaron z dynia i pomidorkami koktajlowymi

Tanie, szybki i pyszne.

Składniki

  • 40 dag makaronu spaghetti
  • cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • pół dyni hokkaido
  • 20 dag pomidorków koktajlowych
  • kilka gałązek tymianku
  • pieprz i sól
  • sok z cytryny
  • parmezan
  • oliwa

Spaghetti ugotuj al dente w posolonej wodzie. Odcedź i odsącz. l

Na patelni rozgrzej oliwę i lekko podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Wrzuć pokrojoną w kostkę dynię.

Chwilę podsmaż i dodaj sól oraz pieprz. Wszystko razem podduś, aż dynia trochę zmięknie. Tuż przed końcem dodaj listki tymianku i przekrojone pomidorki.

Na patelnię z dynią wrzuć makaron. Wszystko razem podgrzej, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Danie posyp parmezanem.

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy