Reklama

Makaron udon z owocami morza i sosem yakitori

Z kuchni japońskiej.

Składniki:

100 g sosu yakitori

20 g szczypiorku

50 g grzybów (pieczarki lub shitake lub uszak)

50 g kalmarów

100 g ośmiorniczek

30 ml oleju

400 g makaronu udon

Obierz i pokrój pieczarki i/lub pozostałe grzyby. Podsmaż grzyby. Przekrój kalmary wzdłuż, następnie każdą połówkę na 3 części. Ponacinaj je. Przygotuj ośmiorniczki.

Makaron udon gotuj 10-12 minut we wrzątku.

Rozgrzej olej w woku. Smaż kalmara w wysokiej temperaturze ok. 2 minuty. Dodaj ośmiorniczki. Dodaj sos yakitori. Dodaj ugotowany makaron i grzyby. Dodaj posiekany szczypiorek.

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy