Przejdź na stronę główną Interia.pl

Makaron razowy z krewetkami i pomidorkami

Jedz smacznie i bądź fit!

Składniki:

makaron razowy spaghetti, 50 g

Reklama

krewetki 31/40, 150 g

pomidorki koktajlowe, 8 szt.

czosnek, 1 ząbek

tymianek, 2 gałązki

natka pietruszki, 2 gałązki

liść laurowy, 3 szt.

cytryna, 0,5 szt.

oliwa z oliwek, 2 łyżki

posiekana natka pietruszki, 0,5 łyżki

pieprz do smaku

Wykonanie:

Krewetki obieramy i usuwamy przewód pokarmowy. Wrzucamy do rondelka z sokiem i skórą z wyciśniętej cytryny. Natkę pietruszki, tymianek i liść laurowy związujemy sznurkiem kuchennym i dorzucamy do rondelka. Całość podlewamy wodą i gotujemy do czasu, aż krewetki będą miękkie. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Pomidorki przekrawamy na pół i mieszamy z rozgniecionym czosnkiem, oliwą i posiekaną natką pietruszki. Tak przygotowane pomidorki wrzucamy na patelnię, dodajemy do nich odcedzone krewetki, makaron, doprawiamy pieprzem i podgrzewamy na małym ogniu. Przed podaniem możemy skropić całość odrobiną soku z cytryny.

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje