Reklama

Makaron carbonara z cukinią

Pyszne danie z kuchni włoskiej!

Czas przyrządzenia: 30 minut
Składniki dla: 4

Składniki

  • Świeży tymianek
  • Tarty parmezan
  • Śmietanka
  • Jajka
  • Cukinia
  • Oliwa z oliwek
  • Boczek
  • Makaron penne
  • Pieprz sól

Pokrój cukinię. Zetrzyj ser. Oderwij listki tymianku. Pokrój boczek i usmaż na patelni. Rozdziel jajka.  Żółtka zmieszaj ze śmietaną i parmezanem.  Dopraw solą i pieprzem. Do zrumienionego boczku dodaj cukinię.  Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Ugotuj makaron. Makaron dodaj do boczku z cukinią, zalej sosem i gotuj jeszcze chwilę.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy