Reklama

Reklama

Majerankowe kotleciki z kaszy gryczanej

Chrupiące, aromatyczne kotleciki gryczane z jogurtowym sosem to wyśmienity pomysł na szybki obiad.

Składniki

  • 300 g ugotowanej kaszy gryczanej
  • 3 marchewki
  • pół chili
  • jajko
  • bułka tarta do obtoczenia
  • pół litra oleju + do smażenia
  • majeranek
  • sól i pieprz
  • 100 ml gęstego jogurtu
  • pęczek szczypiorku

Sposób przygotowania:

Reklama

Marchewkę obraną ścieramy na tarce. Chili drobno siekamy, bez gniazd nasiennych. Całość mieszamy z kaszą dodając listki majeranku, przyprawy i jajko. Formujemy placuszki. 

Obtaczamy placuszki w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Jogurt doprawiamy pieprzem i solą oraz szczypiorkiem. 

Kotleciki podajemy z dipem i dekorujemy świeżym majerankiem. Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje