Reklama

Reklama

Łosoś w glazurze z pieczonymi korzeniami

Zdrowy lunch? Polecamy przepis na smakowitego łososia z pieczonymi, korzeniowymi warzywami - ziemniakiem i topinamburem.

Składniki

  • 300 g surowego łososia
  • 500 g gruboziarnistej soli
  • 250 g ziemniaków
  • 250 g topinamburu
  • tymianek
  • 100 ml oleju
  • 2 cytryny
  • główkę czosnku
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Reklama

Łososia nacieramy skórką z cytryny, sokiem i obkładamy solą. Wkładamy do pieca na 180 stopni i 15 min. Ziemniaki z topinamburem kroimy i mieszamy w oleju z solą, pieprzem, sokiem z cytryny i skórką. Wykładamy na blachę razem z plastrami z głowki czosnku do pieczenia w 180 stopniach przez 30 min. Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje