Reklama

Łódeczki z cukinii

Prosty i szybki przepis na obiad.

Składniki

  • cukinia
  • czerwona papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • cebula
  • pół szklanki kukurydzy i zielonego groszku
  • oliwa
  • 10 dag fasolki szparagowej
  • suszona bazylia
  • słodka i ostra papryka
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Cukinię przekrój wzdłuż i wydrąż miąższ. Warzywa pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie z czosnkiem i przyprawami. Ostudź. 

2. Cukinię przełóż do żaroodpornego naczynia i nafaszeruj warzywami. Piecz 35 minut w temp. 200°C. Podawaj z sosem czosnkowym. 

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy