Przejdź na stronę główną Interia.pl

Letnie menu

Lato to czas letnich imprez w ogrodzie. Jak skomponować idealne menu na takie przyjęcie?

Grillowane warzywa i szaszłyki z kurczaka

Składniki:

Reklama

1 bakłażan

Cukinia

1 czerwona papryka

500 g zielonych szparagów

2 ząbki czosnku

5 gałązek tymianku

5 gałązek rozmarynu

100 ml Oleju

Sól, pieprz

600 g filetu z kurczaka

Warzywa pokroić w kostkę.

Czosnek i zioła drobno posiekać, zmieszać z olejem, doprawić solą i pieprzem. Mięso pokroić w długie paski, nadziać na szpadki i posmarować marynatą. Układać na rozgrzanym grillu. Warzywa grilować na przykrytej tacce, 2-3 minuty przed końcem grillowania również skropić marynatą.


 

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje