Przejdź na stronę główną Interia.pl

Lekki obiad

Roladka drobiowa ze szpinakiem.


Reklama


Oto propozycja dla tych, którzy nie potrafią zrezygnować z mięsa.

Przepis z mięsem

Roladki podawaj z ryżem, kaszą, pełnoziarnistym makaronem  lub jednym ziemniakiem gotowanym bez soli.

Składniki

  • pierś kurczaka lub indyka (150 g) 
  • 5-6 kostek (brykietów) szpinaku mrożonego 
  •  2 ząbki czosnku 
  • jajko  
  • jogurt naturalny 
  • koperek  
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania

1. Pierś kurczaka lub indyka przekrój, rozbij, oprósz solą i pieprzem. 

2. Zamrożony szpinak wrzuć na gorącą patelnię i podduś. Dodaj ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz jajko, dopraw, wymieszaj.

3. Masę szpinakową nałóż na mięso, zwiń w roladkę. Włóż do folii aluminiowej, wstaw do piekarnika. Piecz ok. 30 min w 180°C. Przed podaniem pokrój w plastry. Roladka jest sucha, możesz polać ją dipem z jogurtu, koperku i czosnku.

 4. Podawaj z roszponką i pomidorkami koktajlowymi.


Zobacz także:




Dowiedz się więcej na temat: szpinak | roladki | kuchnia | Styl.pl

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje