Przejdź na stronę główną Interia.pl

Lekka sałatka warzywna z mozzarellą

Pełna witamin i mikroelementów sałatka dla dbających o zdrowie.

Składniki:

Reklama

100 g pomidorów

80 g ogórka

50 g słodkiej papryki

4 szt. czerwonej cebuli

50 g rukoli

50 g mozzarelli

1 łyżka słonecznika

1 łyżka pestek dyni

3 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka czarnego octu balsamicznego

Miód

Sól morska

Pieprz

 Zobacz, jak krok po kroku przygotować tę potrawę:

Paprykę pokrój w paski, pomidory na duże kawałki, ogórka i cebule w półplasterki. Rukolę potargaj. Nasiona słonecznika i dyni upraż. Wymieszaj: miód, oliwę, sól, pieprz, ocet. Wymieszaj składniki sałatki z sosem. Dodaj mozzarellę, posyp uprażonymi pestkami.

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje