Reklama

Kwiaty cukinii faszerowane ricottą

Danie niezwykle łatwe do wykonania. Ze składników, które na pewno masz pod ręką albo... w ogródku – jak niedoceniane kwiaty cukinii.

Składniki

  • 12 kwiatów cukinii
  • 250 g ricotty
  • 1 pęczek bazylii
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Kwiaty cukinii umyj i osusz. Z każdego kwiatu wyjmij nasiona. Opłucz liście bazylii. Osusz je i posiekaj. Wymieszaj je z ricottą. Przypraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. 

2. Do środka każdego kwiatu nałóż łyżeczką farsz i delikatnie zawiń u góry. Ułóż je na wyłożonej pergaminem blasze. Skrop oliwą. Zapiekaj 15 minut w 180°C. 

Zobacz także:

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy