Reklama

Kuskus z kurczakiem i pigwą

Z owocową nutą.

Składniki dla: 4

Składniki

  • kuskus / 500 g
  • cebula / 100 g
  • suszone morele / 100 g
  • pigwa / 200 g
  • oliwa z oliwek / 100 ml
  • udka z kurczaka / 500 g
  • suszone wiśnie / 50 g
  • limonka / 2 szt.
  • natka pietruszki / 20 g
  • szafran / 1 szczypta
  • bulion drobiowy / 1 l
  • sól i pieprz / do smaku

Mięso pokrój na kawałki. Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na oliwie. Dodaj pokrojone morele, pigwę i wiśnie. Dodaj mięso i smaż na średnim ogniu. Zetrzyj skórkę z cytrusów. Zagotuj kuskus w wodzie z dodatkiem szafranu, wymieszaj i wyłącz ogień, przykryj na 5 minut. Posiekaj natkę i dopraw mięso. Dodaj skórkę i sok z cytrusów. Smaż, aż owoce zrobią się miękkie. Dodaj kuskus i natkę.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy