Przejdź na stronę główną Interia.pl

Kurczak z pieczarkami

Dania jednogarnkowe to tajna broń każdego kucharza. Doskonale sprawdzą się jako wyśmienity obiad lub pożywna kolacja. Warto mieć w zanadrzu kilka sprawdzonych przepisów.

Składniki

  • 2 małe piersi kurczaka po łyżce soku z cytryny
  • 2 łyżeczki oregano i masła
  • 2 łyżki oliwy i oleju słonecznikowego
  • 3 łyżki śmietany 30%
  • cebula, drobno posiekana
  • 20 dag pieczarek
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 kawałki ciasta francuskiego, trochę większe niż średnice foremek

Przygotowanie

Oregano, sok z cytryny i oliwę dokładnie wymieszaj. Do marynaty włóż filety z kurczaka i wstaw na pół godziny do lodówki. Po tym czasie wyjmij je, ugotuj na parze i pokrój w paski. 

Dowiedz się więcej na temat: kurczak | Styl.pl

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje