Reklama

Kulki à la rafaello

Składniki

  • 15 dag wiórków kokosowych
  • 20 dag cukru
  • 25 dag mleka w proszku
  • 15 dag masła
  • 45 migdałów

>>>Na kolejnej stronie dowiesz się, jak je przygotować<<<

Sposób przygotowania:

1. Migdały zalać wrzątkiem. Odstawić do ostygnięcia na 10 minut, obrać ze skórki (po moczeniu powinna sama odchodzić pod naciskiem palca). 

2. Wlać do rondelka 140 ml wody, dodać cukier. Podgrzewać do momentu, aż cukier się rozpuści. Wsypać mleko w proszku i mieszać, dopóki całość nie osiągnie gładkiej konsystencji. Lekko przestudzić. 

3. Masło posiekać, dodać 3/4 wiórków kokosowych. Wymieszać dokładnie, aż masa będzie jednolita, połączyć z masą mleczną. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Schładzać następnie kilka godzin w lodówce, a najlepiej pozostawić na całą noc. 

4. Nabierać przy pomocy łyżeczki niewielkie porcje masy, nakładać na nie po migdale. Formować w dłoniach kuleczki tak, żeby migdał znajdował się w środku. Obtoczyć kulki w pozostałych wiórkach kokosowych, schłodzić w lodówce. 

Zobacz także:

Reklama
Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy