Reklama

Reklama

Krewetki z chorizo

Danie, którego smak przywołuje wspomnienie wakacji- aromatyczne krewetki w duecie z kiełbasą chorizo.

Składniki

  • 6 krewetek
  • 50 g chorizo
  • 150 ml białego, wytrawnego wina
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 szalotki
  • natka pietruszki
  • chilli papryczka
  • 50 g masła
  • 2 łyżki oleju
  • bagietka

Sposób przygotowania:

Reklama

Obieramy krewetki. Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy krewetki z pokrojonym w paski chorizo. Następnie dodajemy czosnek, chwilę po tym wino. Odparowujemy je, dodajemy masło i natkę pietruszki. Podajemy z kawałkami bagietki. Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje