Reklama

Krewetki na ostro

Obiad dla 2 osób.

Składniki:

10 dużych krewetek tiger

100 g brązowego ryżu

1 papryczka chili

12 pomidorków koktajlowych

2 łyżki świeżej natki pietruszki

1 ząbek czosnku

szczypta kurkumy

szczypta mielonej słodkiej papryki

2 łyżeczki oliwy z oliwek

Ryż ugotuj według instrukcji podanej na opakowaniu. Pomidory pokrój w ćwiartki.

Papryczkę i czosnek drobno pokrój i przysmaż na oliwie z oliwek, po chwili dodaj kurkumę, słodką paprykę i krewetki. Smaż dwie minuty, dodaj pokrojone pomidorki, smaż kolejne 2 minuty. Całość posyp natką pietruszki. Jedz z ryżem.

Reklama
materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy