Reklama

Reklama

Krem z rzeżuchy

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, warto więc zacząć szukać kulinarnych inspiracji. A może coś nowego? Polecamy przepis na delikatny krem z rzeżuchy.

Składniki

  • 1 cebula
  • 2 ziemniaki
  • 750 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • 2 szklanki rzeżuchy
  • 2 łyżki śmietany
  • 3 jajka

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Posiekaną cebulę zeszklij na maśle. Dołóż pokrojone ziemniaki i zalej gorącym bulionem. Gotuj pół godziny z dodatkiem przypraw. Pod koniec dodaj rzeżuchę i zmiksuj. 

2. Zabiel krem śmietaną i podawaj z jajkami ugotowanymi na twardo.

Zobacz także:

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje