Reklama

Reklama

Krem z kiszonych ogórków

Prawdziwa gratka dla fanów kwaśnych zup. Polecamy oryginalny przepis na krem z ogórków kiszonych.

Składniki

  • 6 ogórków kiszonych
  • 1 duża marchewka
  • 1 mała pietruszka
  • 2 małe ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła do smażenia
  • 1 l wywaru jarzynowego
  • ½ szklanki wody z ogórków
  • sól
  • pieprz

Składniki do podania

  • wiejska śmietana
  • oliwa koperkowa
  • chipsy z pietruszki

Przepis pochodzi z 336. odcinka programu "Ewa gotuje".

Reklama

Sposób przygotowania:

Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć w garnku - na maśle. Po chwili dodać posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, zalać ciepłym bulionem. Przykryć i gotować do miękkości.

Ogórki pokroić i wrzucić do garnka z warzywami. Wszystko razem gotować przez ok. 5 minut. Zmiksować na gładki krem. Dokwasić wodą z ogórków. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać z kleksem śmietany, oliwą koperkową i chipsami z pietruszki.

Dowiedz się więcej na temat: Krem z kiszonych ogórków | zupa krem

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje