Reklama

Reklama

Krem pieczarkowy

Gęsta, aromatyczna zupa z prostego przepisu. Sprawdzi się idealnie, jeśli chcesz zrobić obiad na szybko.

Składniki

  • 500 g pieczarek
  • 250 ml śmietany 30%
  • litr bulionu
  • 200 g szalotek
  • masło tymianek
  • oliwa truflowa
  • natka pietruszki
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Smażymy pieczarki z szalotką i tymiankiem na maśle na złoto. Zalewamy bulionem warzywnym. Gotujemy, dodajemy śmietany, miksujemy i przelewamy przez sito. Wylewamy i dodajemy oliwę truflową. Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki. Idziemy o zakład, że smak Was powali!

Dowiedz się więcej na temat: Zupa pieczarkowa | krem pieczarkowy | zupa krem

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje