Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Kotlety z bakłażana w panierce

Bakłażan jest niskokaloryczny i wspomaga odchudzanie. Dzięki temu przepisowi przyrządzisz z niego pyszne kotleciki.

Czas przyrządzenia: 40 minut
Składniki dla: 10 sztuk

Składniki

  • 1 duży bakłażan
  • 1 papryka
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 dag makaronu
  • 2 jajka
  • po 8 łyżek mąki i bułki tartej
  • 2 gałązki natki pietruszki
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz, bazylia

Przygotowanie:

1. Bakłażan umyć, pokroić w plastry grubości jednego centymetra, posypać solą, zostawić na 30 min. Opłukać, osuszyć. Panierować w mące, w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć na oleju po pięć minut z każdej strony.

2. Na oleju zeszklić posiekane cebulę i czosnek, dodać pokrojoną paprykę. Poddusić, połączyć z pomidorami, doprawić solą, pieprzem, bazylią. Ugotować makaron według instrukcji na opakowaniu. Podawać razem z kotletami, posypanymi natką i parmezanem.

Zobacz także:

Reklama


Dowiedz się więcej na temat: kuchnia | kotlety | bakłażan

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje