Reklama

Kotlety warzywne

Gdy robi się gorąco, nikt nie ma ochoty na spędzanie długich godzin w kuchni. Przyrządź więc to, co nie zajmuje dużo czasu.

Składniki

  • 2 szklanki ugotowanych mieszanych warzyw (mogą być z rosołu)
  • duże jajko
  • mała puszka kukurydzy
  • pęczek natki
  • 2 ząbki czosnku
  • bułka tarta
  • cebula
  • mąka
  • sól i pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

1. Ugotowane na miękko warzywa odcedź i przestudź. Rozgnieć widelcem lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. 

2. Cebulę oraz czosnek posiekaj i zeszklij na oleju. Wymieszaj z warzywami. 

3. Do masy dodaj surowe jajko, sól, pieprz, bułkę tartą, mąkę, kukurydzę oraz drobno posiekaną natkę. Możesz użyć innych ziół, np. bazylii, lubczyku, tymianku. Dokładnie wymieszaj. 

4. Uformuj nieduże kotlety, obtocz w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj z sosem jogurtowym lub pomidorowym.

Reklama


Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy