Reklama

Reklama

Kotlety rybne z sałatką z ogórka małosolnego

Kotlety rybne w wyjątkowo pysznej odsłonie z sałatką, która podkręci smak całego dania.

Składniki

  • 400 g filetu z dorsza
  • bułka pszenna
  • 200 ml mleka
  • 3 jaja
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • pół pęczka koperku
  • pół pęczka szczypiorku
  • 200 g bułki tartej
  • 100 ml oleju do smażenia
  • 3 ogórki małosolne
  • mała czerwona cebula
  • łyżka musztardy ziarnistej
  • 4 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Reklama

Ogórka siekamy w plastry, a czerwoną cebulę w drobną kostkę. Do sałatki dodajemy musztardę oraz szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę oraz czosnek kroimy w kostkę. Smażymy na złoty kolor, następnie odkładamy do ostygnięcia. Bułkę zalewamy mlekiem, odstawiamy na 15 minut, aby nasiąknęła. Rybę rozdrabniamy widelcem. Mieszamy z wcześniej zarumienioną cebulą z czosnkiem, odciśniętą bułką, jajkiem, solą, pieprzem i koperkiem. Z masy formujemy kotlety, następnie obtaczamy je w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju po około 3 minuty z każdej strony. Gotowe kotlety rybne podajemy z sałatką z ogórka małosolnego. Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje