Reklama

Reklama

Kotlety rybne

Mielone z ryby? To prostsze, niż myślisz! Wystarczy kilka składników i pyszne, rybne kotlety zachwycą całą rodzinę.

Składniki

  • 600 g dorsza (filety)
  • czerstwa bułka
  • pół szklanki mleka
  • 40 g bułki tartej
  • cebula
  • jajko
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Filety dorsza umyj i wyjmij z nich ości. Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Cebulę pokrój w kosteczkę i podsmaż na patelni na oleju do zarumienienia. Rybę, cebulę i bułkę przepuść przez maszynkę, dodaj przyprawy i jajko. Dokładnie wymieszaj rękami do uzyskania pulchnej masy. Podziel na kuliste porcje, następnie panieruj w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obydwu stron. 

Reklama

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>

Dowiedz się więcej na temat: kotlety rybne | dorsz

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje