Reklama

Kotlety po szwajcarsku – z serem i szynką

Roladki i zawijańce z niespodzianką w środku ładnie się prezentują na talerzu. Ich smak z pewnością zachwyci wszystkich domowników.

Składniki

  • 4 kotlety cielęce (lub filety kurczaka)
  • 8 plastrów – ok. 100 g żółtego sera (edamski, gryficki, raclette)
  • 4 plastry szynki
  • 2 jajka
  • mąka, bułka tarta
  • 1/2 łyżeczki drobno posiekanej skórki cytrynowej
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Kotlety rozbij na grubość 0,5 cm. Oprósz

solą i pieprzem. Na każdym ułóż plaster szynki

i po 2 plastry żółtego

sera. Zawiń. Zepnij

wykałaczkami. Kotlety obtaczaj kolejno

w mące, roztrzepanych

jajkach i tartej bułce. 

2. Na patelni rozgrzej

olej. Włóż mięso.

Smaż po ok. 3 minuty

z obu stron. Zdejmij.

Odsącz z tłuszczu na

papierowym ręczniku.

Posyp skórką cytrynową.

Zobacz także:

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy